Termeni si conditii

Termeni si conditii

 

1. Informatii si documente personale

Sunteti de acord ca furnizarea serviciilor sau produselor va incepe imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute.

Informatiile furnizate trebuie sa fie corecte. Optand pentru inregistrare, va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informatii, accesati link-ul www.monirom.ro.

Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. SC MONIROM TRADING SRL nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2. Securitatea datelor personale

Datele dumneavoastra personale vor putea fi utilizate de catre SC MONIROM TRADING SRL pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, posta sau alte mijloace de comunicare despre actiunile ulterioare, realizarea de rapoarte statistice etc.

Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii.

Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. SC MONIROM TRADING SRL se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii si sa le utilizeze strict pentru uzul relatiei de afaceri dintre client si SC MONIROM TRADING SRL.

Acest site foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul nostru.

SC MONIROM TRADING SRL se obliga sa respecte drepturile dumneavoastra conferite de Legea 677/2001, iar la cererea dumneavoastra trimisa la adresa office@monirom.ro, se obliga: sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date; sa inceteze prelucrarea datelor dumneavoastra personale.

SC MONIROM TRADING SRL certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea neavand un caracter limitativ):

 1. dreptul de a cere SC MONIROM TRADING SRL sa va confirme daca prelucreaza sau nu datele dumneavoastra personale, in mod gratuit pentru o solicitare pe an;
 2. dreptul de a cere SC MONIROM TRADING SRL sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
 3. dreptul de a cere SC MONIROM TRADING SRL sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor sale personale;

↓IN CURS DE IMPLEMENTARE↓

d.In cazul platilor online, plata serviciilor de pe acest website este efectuata prin intermediul solutiilor de plata online oferite de Romcard SA. In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane:

SC MONIROM TRADING SRL si Romcard SA garanteaza securitatea sistemelor informatice.

Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu sunt transferate sau stocate, la nici un moment de timp, pe serverele SC MONIROM TRADING SRL sau pe serverele Romcard SA.

In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra, sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.

ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI [www.monirom.ro] SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL [www.monirom.ro], VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI [www.monirom.ro] SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

3. Copyright

Intregul continut al site-ului [www.monirom.ro] – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date este proprietatea SC MONIROM TRADING SRL si a furnizorilor sai si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor, de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul SC MONIROM TRADING SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

4. Accesul la site

SC MONIROM TRADING SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal, pentru efectuarea comenzilor, pe acest site si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SC MONIROM TRADING SRL fara acordul scris prealabil al acesteia.

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

5. Pret

Toate preturile aferente produselor prezentate pe website sunt exprimate in lei si includ TVA (19%);

Pretul prezentat pe factura va fi descompus in pret net+tva, total fiind acelasi pret cu cel prezentat pe site la momentul efectuarii operatiunii.

*In conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor electronice afisate pe website, include Taxa de timbru verde.

Pretul poate fi modificat asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale website-ului sau erori, pretul afisat pe website poate sa nu fie cel real (pret derizoriu) si imaginile produselor pot fi eronate sau cu mici diferente, acestea sunt cu caracter informativ.

In aceste cazuri, Monirom va informa Cumparatorul asupra pretului corect si Comanda poate fi anulata sau aprobata in functie de dorinta Cumparatorului.

6. Plata serviciilor

Modalitati de plata

1.Ramburs la curier, in cont colector NEMO CURIER.

2.Plata prin banca. La receptionarea comenzii lansate online se emite o factura proforma, care se achita in conturile indicate in respectivul document si indicate pe site.

Plata se face in avans, pe baza facturii proforme in conturile:

RO09 BACX 0000 0008 8618 1000– UNICREDIT TIRIAC, STEFAN CEL MARE
RO89 BRDE 426S V267 4610 4450– BRD, AG TEI


*Comenzile se livreaza numai dupa confirmarea platii in banca.

3.Prin card (online), direct pe pagina magazinului online (in curs de implementare)

Plata serviciilor conform acestor Termeni si Conditii se poate efectua online, cu cardul.

Plata se poate realiza prin card de credit/debit.

Daca plata se face online, cu cardul de credit/debit este necesar sa completati un formular cu datele despre acesta. Daca tranzactia prin card a fost reusita, urmatorul ecran va ofera informatiile relevante pentru comanda.

SC MONIROM TRADING SRL accepta urmatoarele carduri de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard. Folosind ca metoda de plata card-ul bancar de credit/debit comanda dumneavoastra va fi procesata imediat.

*In cazul platilor online, Vanzatorul nu este/ nu poate fi facut responsabil pentru nici un alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta interactiune o poarta numai Cumparatorul.

***Pentru detalii referitoare la TRANSPORT intrati in sectiunea “Transport”

7. Conditii de returnare

   Daca nu sunteti pe deplin multumiti de cumparaturile dumneavoastra, puteti returna produsul in starea in care a fost livrat, in decurs de 14 zile de la receptie si va vom returna banii (cu exceptia cheltuielilor de transport) sau va putem schimba produsul. Legislatia romana prevede: „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.”

In situatia in care Produsul nu mai este disponibil, fie se va inlocui cu un produs similar, la alegerea clientului, fie se va returna contravaloarea acestuia.

   Contravaloarea produsului va fi returnata in termen de maxim 30 zile de la data returnarii, cu conditia, insa, ca produsul sa fie primit in aceeasi stare in care a fost livrat, insotit de factura si in ambalajul original.

!!! Cheltuielile de transport vor fi suportate de catre client !!!

De asemenea, Cumparatorul poate returna un Produs livrat gresit de catre Vanzator. Si in acest caz Cumparatorul trebuie sa notifice in scris acest lucru in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data primirii coletului la adresa de email office@monirom.ro.

8.Anulare comanda

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 1. a) neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
  b) invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Monirom, in cazul platii online;
  c) datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe website sunt incomplete si/sau incorecte;

     Cumparatorul poate anula comanda in termen de 2 ore de la lansare, cu o notificare telefonica in prealabil, in urmatoarele cazuri:

 1. a) stoc incomplet al produselor comandate
 2. b) inregistrarea eronata a comenzii
 3. c) alte cazuri neprecizate

9. Limitare de responsabilitate

Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ , pot diferi fata de produsul vândut și pot arata accesorii ce nu sunt incluse în pachetul standard al produsului. Fotografiile prezentate pot sa nu fie actualizate la înfățișarea actuala a produselor. Pozele ambalajelor pot diferi în realitate fata de cele din pozele de pe acest site. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate fata de cele din pozele de pe site. Specificatiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putand fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Nicio prezentare sau descriere nu obliga firma producatoare sau pe noi, comerciantul / furnizorul, in niciun fel fata de client. Inainte de a achizitiona un produs cereti in scris informatii de actualitate si exacte despre produs, ignorand ceea ce este descris si prezentat in site.

Companiile, produsele sau serviciile menționate în articolele publicate sunt mărci înregistrate ale companiilor respective. Utilizarea oricărui nume de marca înregistrată este realizata doar în scopul analizei și nu constituie reclama pentru compania respectiva.

Nu vom fi responsabili în fata nici unei persoane sau companii care folosește sau se bazează pe informații sau opinii neconforme conținute de acest site.

De asemenea, nu vom fi răspunzători pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informației prezentate pe site, orice tip de erori sau omisiuni în conținut care pot conduce la orice fel pierderi.

Informațiile pot fi reproduse prin tipărire numai pentru uz personal.
Informațiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate în orice fel într-un alt document sau material fără permisiunea prealabila scrisa a autorilor lor.

10. Transferul proprietatii bunurilor

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

11. Inscrierea la review-uri, comentarii, intrebari si raspunsuri

 1. Inscrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.
 2. Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

–    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

–    sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);

–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;

–    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–    sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;

–     sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

–     sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;

–    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii care sa contina materiale de natura publicitara;

–     sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

 1. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.
 2. Cand un Review/Comentariu este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termenii si Conditiile de pe site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.
 3. In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenilor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii in sectiunile aferente.

12.Informatii privind DEEE

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE.

Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata dedesubt si taiata.

13. Litigii

Orice litigiu aparut in legatura cu utilizarea acestui serviciu va fi rezolvat pe cale amiabila.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane.

Fiind de acord cu aceste Termene si Conditii, clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri.

 

%d blogeri au apreciat: